Kereskedjünk olajjal! De hogyan? (x)

2016. február 18. 15:15    
nyomtatás
 
Amikor egy tőzsdei termék árfolyama zuhan, akkor a zuhanás mértékével erősödik a kereskedők vásárlási vágya. Életünk során megszoktuk, hogy akkor érdemes megvenni valamit, ha le van árazva. Így érezzük azt, hogy mi jártunk igazán jól az üzlettel. A tőzsde világában ez a hozzáállás azonban legtöbbször tévútra visz.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Jelenleg kecsegtető a helyzet: az olaj árfolyama másfél év alatt kevesebb, mint negyedére esett vissza, így vélhetően sok kereskedő szeretné kivenni a részét a "jóárasításból". Fontos megjegyezni, hogy ha olajkereskedésről beszélünk, akkor leginkább a chicagói árutőzsdén jegyzett amerikai könnyűolajra, az úgynevezett WTI-re gondolunk.

Kereskedjünk olajjal! De hogyan?


Az olaj esetében két szemléletmód áll szemben egymással

A rövidebb távú kereskedési szemlélet alapján, ahol leginkább a piaci trendeket követjük, az olaj esetében inkább eladási pozíciókat célszerű keresni, hiszen az árfolyammozgás trendje egyértelműen csökkenő. (Ez főként azt jelenti, hogy az emelkedő hullámokra eladási lehetőségként tekint egy trendkövető kereskedő, ha csökkenő trendet azonosít.)

Rövidebb, pár hónapos olajpozíciók felvételére a Portfolio Trader termékkínálatából tán a legalkalmasabbak a WTI olaj mozgását követő CFD- termékek, melyek az AlfaTrader felületén érhetőek el.

AlfaTrader CFD tulajdonságai
  • Segítségével az árfolyam emelkedése és csökkenése is meglovagolható
  • Tőkeáttételes kereskedés
  • Kis kereskedési mennyiség is elérhető, a legkisebb kereskedési mennyiség 10 hordó, vagyis egy dollár emelkedés a WTI árfolyamában 10 dollár nyereséget vagy veszteséget okoz.


Hosszabb távra befektetőknek, akik akár években gondolkodnak, és várakozásaik alapján nem tartható hosszan a mostani alacsony olajár, kevésbé fontos az előbb említett csökkenő trend. A hosszútávon bekövetkező olajárfolyam-emelkedésre számítva legpraktikusabb termék a WTI árfolyamát követő ETF-ekkel valósítható meg. Az ETF egy tőzsdére bevezetett befektetési alap, mely egy az egyben a mögöttes termék, esetünkben az olaj árfolyammozgását követi.

Az ETF-ek tulajdonságai
  • Tőzsdei jutalékkal vásárolható. 0,3% szemben a klasszikus befektetési alapok 1,55-os vételi díjával.
  • Alacsony éves díj: 0,15% szemben a klasszikus befektetési alapok minimum 1%-os díjával.


Olaj ETF-ek megtalálhatóak a Portfolio Online Tőzsde kereskedési felületén.

Amennyiben olajkereskedéséhez, befektetéséhez szakértő segítségre van szüksége Portfolio Tanácsadó Központunk segítségére mindig számíthat.

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium