Előfizetői tartalom

Treichl: közvetlenül az OTP mögött a helyünk (Interjú)

Palkó István
Vissza az alapokhoz! - hallani bankároktól is, miután számos nagy pénzintézet csúnyán megégette magát strukturált termékeivel, elértéktelenedett hiteleivel, vagy éppen túlzott piaci spekulációival. Az Erste Csoport első emberének nem kell kimondania ezt a keserű mondatot, hisz a bank sohasem rugaszkodott el attól az egyszerű modelltől, amit szigorúan a régióra és a lakossági ügyfelekre koncentrálva épített fel magának. De vajon merre tovább? Andreas Treichl vezérigazgató a bank gyorsjelentésének ismertetését követően válaszolt a Portfolio.hu kérdéseire.

Portfolio.hu: Sok bankár gondolkodásmódját és számtalan bank stratégiáját változtatta meg a válság. Miként változtatta meg az Ön elköteleződését az Erste retail banki stratégiája iránt? Andreas Treichl: A válság semmilyen értelemben sem változtatta meg az attitűdömet. A csoport 1997-es indulása óta változatlan a bank stratégiájának három alapvető pontja: 1....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái