Előfizetői tartalom

Magyar banki fizetések: ugrás az ismeretlenbe

Jelentős mértékben átírja majd a magyar bankok és brókercégek javadalmazási politikáját az a jogszabály, melyet tavaly fogadtak el az EU-ban, és május 31-ét követően két törvénymódosítás révén hazánkban is hatályba lép. Az érintett pénzügyi intézmények vezetőinek fizetése a részvény alapú teljesítményjavadalmazás felé mozdul el, ráadásul a bónuszok jó részét csak több évre elhalasztva lesz majd szabad kifizetni. Csakhogy nem tudni még egészen pontosan, hogyan, ezért az új követelmények alkalmazására történő felkészülés jelenleg nem kevés fejtörést okoz a piaci szereplőknek.

Az Európai Unió vezetőinek egyértelmű szándéka, hogy a pénzügyi szervezetek hosszú távú teljesítményét ösztönözve, egyúttal rövid távú kockázatvállalását mérsékelve csökkentse a jövőbeni válságok kialakulásának esélyét. Ennek érdekében 2010. november végén elfogadta az Európai Tanács és az Európai Parlament a tőkekövetelményekről szóló irányelv (CRD)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés