FONTOS A mítosz kezd valósággá válni - Mire figyelmeztetik a mesterséges intelligenciával játszadozó emberiséget az ókori görögök?
 
Előfizetői tartalom

Magyar banki fizetések: ugrás az ismeretlenbe

Palkó István
Jelentős mértékben átírja majd a magyar bankok és brókercégek javadalmazási politikáját az a jogszabály, melyet tavaly fogadtak el az EU-ban, és május 31-ét követően két törvénymódosítás révén hazánkban is hatályba lép. Az érintett pénzügyi intézmények vezetőinek fizetése a részvény alapú teljesítményjavadalmazás felé mozdul el, ráadásul a bónuszok jó részét csak több évre elhalasztva lesz majd szabad kifizetni. Csakhogy nem tudni még egészen pontosan, hogyan, ezért az új követelmények alkalmazására történő felkészülés jelenleg nem kevés fejtörést okoz a piaci szereplőknek.

Az Európai Unió vezetőinek egyértelmű szándéka, hogy a pénzügyi szervezetek hosszú távú teljesítményét ösztönözve, egyúttal rövid távú kockázatvállalását mérsékelve csökkentse a jövőbeni válságok kialakulásának esélyét. Ennek érdekében 2010. november végén elfogadta az Európai Tanács és az Európai Parlament a tőkekövetelményekről szóló irányelv (CRD)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái