Előfizetői tartalom

Már a leggazdagabb magyarok is készpénzbe menekülnek

Június végére a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon meghaladta a 3670 milliárd forintot, ami 4,4%-os bővülést mutat tavaly decemberhez képest. A piaci bizonytalanság miatt már egyik privátbanki szolgáltató sem számít 12%-ot meghaladó növekedésre a következő egy évben. Óvatosabbak lettek a vagyonos ügyfelek is, a vagyon közel 20%-a van készpénzben és bankbetétben, miközben a részvénybefektetések aránya még a 10%-ot sem éri el.

A féléves gyakoriságú Portfolio Privátbanki Felmérést 2006 vége óta rendszeresen elkészítjük. A júniusi felmérésünkben 14 különböző privátbanki szolgáltató vett részt, a szektor legnagyobb szereplőit sikerült elérnünk. A válaszadók által nyilvántartott vagyon 2016. június végén 3673 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag teljes piaci lefedettséget jelentett.Nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés