Előfizetői tartalom

Erste-vezér: sokkos állapotban voltunk, sztárország lettünk

Amikor Jelasity Radován 2011-ben az Erste Bankhoz érkezett, a devizaalapú finanszírozás gyakorlatilag sokkos állapotban tartotta az országot. Mára viszont fekete bárányból sztárország lettünk, a rekord ütemben bővülő Erste pedig „városibb” és digitálisabb bank lett olyannyira, hogy mobilbankot használó ügyfelei száma az elmúlt egy évben csaknem megduplázódott. Az Erste Bank elnök-vezérigazgatójával a befektetői elvárások és a Növekedési Kötvényprogram mellett a MÁP+ és a babaváró hitel hatásairól is beszélgettünk.

Februárban lesz öt éve, hogy az EBRD-vel és az állammal kötött megállapodásuk fordulatot hozott a bankszektor és a kormány viszonyában. A Budapest Bank eladása kivételével rá lehet nyomni a pecsétet a megállapodásra, hogy teljesült? A szándéknyilatkozat óta többet értünk el, mint amit eredetileg terveztünk. Azóta, mint az Erste legutóbbi befektetői találkozóján is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái