Előfizetői tartalom

A felújítási milliók újabb buktatója: nagyon nem mindegy, melyik banknál kopogtatsz

Már hat banknál érhető el az Orbán Viktor miniszterelnök által karácsony előtt bejelentett kamattámogatott otthonfelújítási kölcsön. Bár a kamata egységesen 3 százalék, a felvehető hitelösszeg legfeljebb 6 millió forint, a maximális futamidő pedig 10 év mindenhol, mégsem mindegy, melyik banknál igényeljük ezt a fajta jelzáloghitelt. Akadnak eltérések például a minimálisan elvárt jövedelemben, és akinek lakáshitele van, annak korlátozott lehetősége lesz másik banknál ilyen hitelt felvenni.

Ahány bank, annyi szokás Szerdán kapják meg vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatásukat az első igénylők a Magyar Államkincstártól (MÁK). Az érintett 17 családból 11 egygyermekes, 4 kétgyermekes, 2 pedig többgyermekes. Átlagosan mintegy 1 millió forintban részesülnek, vagyis úgy tűnik, jellemzően nem érezték úgy, hogy érdemes lenne tovább gyűjteniük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés