FONTOS Durva fenyegetés jött, teljesen elzárhatják a gázt az oroszok
 
Előfizetői tartalom

Megtette hatását az MNB döntése: sorra drágulnak Magyarország legjobb lakáshitelei

Rácz Gábor
Felerősödött az emelkedő trend a piaci lakáshitelek hiteldíjában, ahogy az eddig stagnáló fix kamatozású lakáshitelek THM-je is megemelkedett az elmúlt hetekben. A drágulás mértéke még nem drasztikus, azonban a trendnek bizonyára még nincs vége. Az emelkedő dinamika oka minden bizonnyal az MNB szigorodó monetáris politikájában keresendő. A Pénzcentrum kalkulátora alapján újból megvizsgáltuk, hogy a legfrissebb fejlemények tükrében miként is alakultak a piaci kamatozású lakáshitelek THM-je, valamint a személyi kölcsönökre is vetettünk egy pillantást.

Magyarországon a lakossági hitelezés terén kétség kívül a kormányzat által kamattámogatott hitelek a legkedvezőbbek. A kamatmentes babavárót, a végig fix 3%-os kamatozású CSOK-ot és otthonfelújítási hitelt viszont sokan nem tudják (mert nem jogosultak) vagy nem is akarják felvenni, akik számára akár még vonzóbb is lehet egy kevésbé kötött feltételrendszerű kölcsön....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái