Előfizetői tartalom

Megtette hatását az MNB döntése: sorra drágulnak Magyarország legjobb lakáshitelei

Felerősödött az emelkedő trend a piaci lakáshitelek hiteldíjában, ahogy az eddig stagnáló fix kamatozású lakáshitelek THM-je is megemelkedett az elmúlt hetekben. A drágulás mértéke még nem drasztikus, azonban a trendnek bizonyára még nincs vége. Az emelkedő dinamika oka minden bizonnyal az MNB szigorodó monetáris politikájában keresendő. A Pénzcentrum kalkulátora alapján újból megvizsgáltuk, hogy a legfrissebb fejlemények tükrében miként is alakultak a piaci kamatozású lakáshitelek THM-je, valamint a személyi kölcsönökre is vetettünk egy pillantást.

Magyarországon a lakossági hitelezés terén kétség kívül a kormányzat által kamattámogatott hitelek a legkedvezőbbek. A kamatmentes babavárót, a végig fix 3%-os kamatozású CSOK-ot és otthonfelújítási hitelt viszont sokan nem tudják (mert nem jogosultak) vagy nem is akarják felvenni, akik számára akár még vonzóbb is lehet egy kevésbé kötött feltételrendszerű kölcsön....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés