Előfizetői tartalom

Megadóztatja a kormány az "extraprofitokat": megint a bankokon csattan az ostor, de együtt fizetjük meg az árát

61 milliárd forint banki különadót, 233 milliárd forint tranzakciós illetéket és 115 milliárd forint biztosítási adót fizet idén a magyar pénzügyi szektor a költségvetési terv szerint. Erre a jórészt már eddig is továbbhárított, több mint 400 milliárd forintos speciális adóteherre rakódhat rá idén és jövőre a szerdán bejelentett, „extraprofitot” elvonó új adóteher. Összefoglaljuk, milyen fő adózási specialitásokkal terhelte eddig a pénzügyi szektort a kormány a 9%-os társasági adó mellett, és hogy miért fizetheti meg a friss intézkedés árát a teljes magyar gazdaság.

Bankadó A kilenc hazai nagybank közül (ennyien voltak az MKB és a Budapest Bank március 31-ei összeolvadása előtt) hét intézmény tette közzé eddig tavalyi bankadójának összegét: az OTP magyarországi tevékenysége 20,7 milliárd forinttal a legtöbbet fizette be a költségvetésbe, az ábránkon szereplő hét bank pedig összesen a teljes költségvetési bankadóbevétel mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés