Előfizetői tartalom

Betört Magyarországra is a BNPL-őrület: három magyar cég, amely forradalmasíthatja a vásárlást

Palkó István
Megeshet, hogy szeretnénk egy ruhadarabot, egy parfümöt vagy egy háztartási eszközt vásárolni, de nincs rá elég fedezet a bankszámlánkon, vagy sajnáljuk azonnal kifizetni a termék árát. Ritka eset, hogy a kereskedő felkínálja ilyenkor a részletre vagy a halasztva fizetés lehetőségét. Ebben a piaci résben látta meg a fantáziát az ország első két lakossági BNPL-szolgáltatója (a vállalati piacon működő PastPay mellett): az InstaCash az áruhitel vagy a kereskedői részletfizetés egyszerű és digitális formájaként, az IzzyPay pedig 14 napos faktoring alapú halasztott fizetési lehetőségként tervezi elindítani a számos országban már ismert „buy now, pay later” szolgáltatását. A fizikai kereskedőhelyek rezsikihívásai és a hitelpiac lassulása ritka lehetőséget kínál az indulásukhoz. A témáról keddi Future of Finance 2022 konferenciánkon is beszélgetést hallhat a közönség.

Portfolio Future of Finance 2022 Még nem késő regisztrálni a Portfolio keddi Future of Finance 2022 konferenciájára! Információ és jelentkezés Sokféle BNPL-logika A BNPL-lel már sok cikkünkben találkozhattak a Portfolio olvasói. A tevékenységnek nincs egzakt definíciója, és számtalan működő formája...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái