Előfizetői tartalom

Mégis mit művel a magyar lakosság? Megijedtek a bankok, hogy nem kell a hitelük

Az egy évvel korábbi szint felére esett a lakáshitelek új kihelyezése a bankoknál az MNB ma közzétett októberi adatai szerint, és több bankból is azt hallani, hogy ennél még „szárazabb” lett a november. Bár a piaci hozamkörnyezet indokolná, sok bank vonakodik ezért tovább emelni a hitelkamatain. A vállalati hitelezés a támogatott programoknak köszönhetően tovább dübörög, a lakossági betéteknél viszont ritkán látható tőkekivonás történt, és február óta csökkenő trendet mutatnak a banki megtakarítások.

Lakossági hitelek: kiszáradástól tartanak a bankok Pénteken reggel nemcsak a biztosítási szektor negyedéves adatait, hanem a bankszektor októberi hitel- és betéti statisztikáit is közzétette az MNB. A leglátványosabb negatív változást a lakossági hitelezésben, azon belül is az elmúlt években még szárnyaló lakáshitelezésben láthatjuk: 59,5 milliárd forintos új kihelyezésük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés