Előfizetői tartalom

Itt a magyar bankok év végi mobilbanki rangsora!

Portfolio
Év végéhez közeledve megnéztük, hogyan alakul a hazai bankok mobilbanki rangsora a nyilvánosan elérhető értékelések alapján. A jó hír, hogy a rangsor elején fej-fej mellett haladnak a jó minősítést szerző bankok, a rossz az, hogy néhány bank alkalmazása nagyon lemaradt a felhasználói értékelések alapján.


Mi történt idén a mobilbankokkal?

Az OTP Bank a lakossági mobilappja előző verzióját, a Smartbankot idén március 24-én vezette ki, a Smartbankot értelemszerűen mi is kivettük a rangsorunkból. Az új mobilbankot már tavaly elkezdte tesztelni a bank, majd fokozatosan vezették be az ügyfeleknél. Az ügyfelek a jelek szerint kedvelik az új alkalmazást, hiszen az androidos rangsorban 4,7-es értékeléssel, az Apple Store rangsorában 4,8-cas értékeléssel második helyezett lett.

Az MKB és a Budapest Bank egyesülése révén a Budapest Bank mobilbankját tavasszal átmárkázták. Mint Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholdig standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese lapunknak akkor elmondta, az egyesülést követően minden ügyfél a megszokott mobilappját vagy internetes alkalmazását fogja tudni elérni, használni; az eddig ismert funkciók nem fognak változni. A Budapest Bank eddigi internet- és mobilbankján egy átmárkázás történik, új logókkal és márkajelekkel találkoznak azóta az ügyfelek. Az átmárkázott mobilbankot is szerepeltetjük rangsorunkban, de jelezzük, hogy ez már MKB-s mobilapp (MKB Bank/Ex Budapest Bank).

Mivel már több mint 500 ezer fős ügyfélszámmal rendelkezik Magyarországon a Revolut, ezért – bár nem teljesen összehasonlítható egy fintech hátterű bank és egy univerzális nagybank értékelése – érdekességképpen a Revolut mobilapp értékelését is szerepeltetjük a rangsorunkban.

Mobilbanki rangsor

  • Mi történt idén a mobilbankokkal?
  • Androidos rangsor
  • IOS rangsor
  • Szavazás

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés