Előfizetői tartalom

Megtört a gazdagok vagyongyarapodása Magyarországon, borult az eddigi sorrend

Árgyelán Ágnes
Szintet ugrott tavaly a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon azzal, hogy meghaladta a 8000 milliárd forintot. Mindezt annak ellenére sikerült elérni, hogy továbbra is borúlátóak a privátbanki vagyonra ható kockázatok kapcsán a hazai szolgáltatók. A Portfolio friss Privátbanki Felmérésében a szolgáltatók a tőkepiaci környezet, a magyar gazdaság helyzete és a vállalatok és lakosság jövedelmi helyzete miatt is aggódnak. A legnagyobb vagyont továbbra is az OTP Private Banking kezeli, de az MKB és a Budapest Bank összeolvadása változott hozott a legnagyobbak sorrendjében.

Bőven 8000 milliárd felett a privátbanki vagyon Ahogyan a negyedéves felméréseinkből egész évben látni lehetett, a volatilis piaci környezet, a recessziós félelmek, a geopolitikai konfliktusok és a gyenge forint a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyonra is hatással voltak, így nem meglepő, hogy a korábbi években megszokotthoz képest 2022-ben visszafogottabb vagyonbővülést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái