Előfizetői tartalom

Kiderült: csökkenti a kormány a bankok extraprofitadóját, a biztosítóké viszont megmaradhat

A bankok és a pénzügyi vállalkozások extraprofitadóját megfelezi jövőre a kormány, a biztosítókét viszont a tranzakciós illetékhez hasonlóan – növekvő adóalap mellett – változatlanul hagyja – következtethető ki a Költségvetési Tanács szerdán este közzétett véleményéből. A tavaly bevezetett különadók tehát velünk maradnak, esetenként változó összegben.

A Költségvetési Tanács közzétette véleményét a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tervezetéről, ennek lényegét itt foglaltuk össze: Kapcsolódó cikkünk 2023. 05. 24. Brutális aknákkal van tele a 2024-es költségvetés - Így maradnak velünk az extraprofitadók Ami a pénzügyi szektor adóterhelését illeti, ebből a dokumentumból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés