Előfizetői tartalom

Holnaptól új világ jön: itt az 1000 forintos alapszámla, ráugranak az ügyfelek?

Egy kormányrendelet harmadára csökkenti az úgynevezett alapszámla díját, amelyet a bankok kötelesek meghatározott feltételek mentén legfeljebb havi 1000 forintért bárkinek biztosítani július 1-jétől. Az MNB szerint az eddig szinte ismeretlen konstrukciót ezután többen vehetik majd igénybe. Ám a banki ajánlatokat elnézve a díjcsökkentés valószínűleg önmagában kevés lesz ehhez, ugyanis ma is találni már teljesen ingyenes számlákat nagyon hasonló kondíciókkal a bankoknál. Az MNB ugyanakkor egy teljesen ingyenes, szociális alapszámla ötletét is felveti.

Banking Technology 2023 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferenciáján november 7-én. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés Mi is az az alapszámla? Az MNB honlapján korábban közzétett tájékoztató szerint az Európai Parlament és az Európa Tanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés