Előfizetői tartalom

Meddig megy az OTP? 20 vagy 24 ezerig?

Meddig megy még az OTP? Ez az a tőzsdei kérdés, amit az elmúlt hetekben a legtöbbször megkaptam, főleg azután, hogy kijött a múlt heti brutál beszámoló, az egymilliárd eurós profittal. Ha elfogadjuk, hogy a piacok tökéletesen áraznak, és az összes információ beépült az árba, akkor nincs több kérdés, 14 ezer forintot ér az OTP, mert ott van az ár. De azért van még néhány kapaszkodó a meddig megy még kérdés megválaszolásához.

39 százalék idén

A hazai blue chipek közül messze a legjobban teljesítő részvény idén az OTP, közel 39 százalékot emelkedett az árfolyama, miközben idén 8 ezer alatt is állt, a múlt héten 14 ezer forint fölé emelkedett. Bár mostanra túlvetté vált, és érik már egy korrekció (erről itt írtunk részletesen), középtávon van még potenciál a papírokban, főleg annak fényében, hogy több szempontból még mindig olcsó az OTP részvénye.

otpw3532

Célárak

A meddig megy az OTP kérdésre választ keresve megnézhetjük az elemzői célárakat. Ha az átlagot nézzük, akkor már nincs több hely az emelkedésnek, ugyanis a mostani árfolyam már magasabb, mint a célárak átlaga.

A legmagasabb célár egyébként 18 500 forint, ami 31 százalékkal magasabb, mint a legutóbbi záróár.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés