Portfolio signature

Nagyot nőtt az MBH Bank, megtette hatását a Fundamenta felvásárlása is

A bankszektor átlagát jelentősen meghaladó mértékben, 14,5%-kal gyarapodott az elmúlt egy évben az MBH Bank hitel- és 18%-kal a betétállománya, ezen belül kiemelkedett az első negyedév, amelyben először jelentek meg a Fundamenta mérlegtételei a teljes csoport számai között. A lakáskassza nélkül számított számviteli nyereség 49,1 milliárd, a korrigált adózott eredmény 79,3 milliárd forint lett, utóbbi 13%-kal elmarad a tavalyi első negyedévestől, miután a kamateredmény már csökkent.

Nagy növekedés, csökkenő kamateredmény

Közzétette gyorsjelentését a tőzsdén is jelen lévő MBH Bank, amelyben jelentős állománynövekedésről számolt be a társaság. Az első negyedévben lezárt Fundamenta-tranzakcióból eredő állománynövekedés a mérlegtételekben már megjelent, az eredménytételek még a Fundamenta nélkül értelmezendők.

A bank korrigált tőkearányos megtérülése így is 30,4% volt, 18,9%-os tőkemegfelelés és 17,3% CET1 ráta mellett.

Az egyszeri és átmeneti tételektől tisztított 79,3 milliárd forintos eredmény 12 milliárddal marad el az egy évvel korábbitól, nagyjából annyival, mint amennyivel a kamateredmény.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés