Előfizetői tartalom

Megviccelték az állampapírok a magyarokat

Tavaly többször is tesztelték a befektetők vérnyomását a világpiaci események, megtörtént szinte minden, ami csak történhetett, pont, mint a filmekben. Volt itt frankerősödés, görög csődhelyzet, EKB kötvényvásárlás, Volkswagen-botrány, Fed-kamatemelés, kínai gazdasági lassulás vagy éppen brókerpiaci események, hogy egy magyar példát is említsünk. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy a hazai kötvényalapok teljesítménye is megsínylette a múlt évet, ráadásul az a kegyelmi időszak is véget ért, amikor a kötvénypiaci hozamesésekből nagyot profitálhattak a kötvényalapok. A népszerűséget tekintve sem volt a kötvényalapok éve 2015, gyakorlatilag alig áramlott friss tőke ezekbe az alapokba, a rövid kötvényalapoknál pedig alig volt olyan hónap, amikor a befektetők nem a pénzük kivételével foglalkoztak. Nagy megpróbáltatásoknak tehát nem voltak híján 2015-ben a hazai kötvényalapok, de még így is voltak köztük olyanok, amelyek mindezek ellenére is igen jól vizsgáztak.

Búcsút inthetünk a 10% feletti hozamoknak. Tavaly aztán történt szinte minden, ami csak történhetett a hazai és világpiacon. Év elején még az orosz-ukrán válsághelyzet, a svájci frank euróval szembeni árfolyamküszöbének eltörlése és a görög válsághelyzet borzolták a piaci kedélyeket, miközben az EKB kötvényvásárlási programjával és a Fed kamatemelésével kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés