Előfizetői tartalom

Gigavárosokon keresztül hódítja meg a világot Kína

Évek óta hallani, hogy Kína össze fog omlani masszív, a bankszektor által kihelyezett mintegy 1840 milliárd dollárnyi hitel miatt, ráadásul a túlzott eladósodás problémáját most exportálni is készülnek Ázsia-szerte az Út és Övezet programmal. Charles-Edouard Bouée, a Roland Berger tanácsadócég vezérigazgatója úgy véli, hogy az aggódó hangok erősen túloznak és kínai infrastruktúra-fejlesztési program stabilizálja majd a feltörekvő piacokat gazdaságilag és politikailag is. A szakember úgy véli, az eurózónának az 1000 milliárd eurónyi nem teljesítő hitellel érdemes inkább foglalkoznia, illetve a Brexittel, amely miatt az európai egységes gazdaság egésze rosszul jár majd.

Vészesen közeleg a Brexit határideje és a bankok egységes piachoz való hozzáférése még távolról sem tisztázott. Ön szerint milyen megegyezésre számíthatunk, ha egyáltalán? Először is egészen biztos, hogy mindenki rosszul jár majd a Brexittel. Hatással lesz a britek kilépésre nemcsak a bankok útleveleire - vagyis az EU-s piachoz való hozzáférésükre - hanem az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés