Előfizetői tartalom

Borult a bili: szégyenkeznek a németek a botránycég miatt, pedig már évek óta folyik a susmus

Néhány nap alatt gyakorlatilag teljesen összeomlottak a legnagyobb német fintechcég, a Wirecard részvényei, bóvlira minősítették a cég adósságát és lemondott a vezérigazgató is. A vállalat majdnem 2 milliárd eurónyi készpénzzel nem tud elszámolni, a pénz jó eséllyel csak papíron létezett, fiktív ügyleteken keresztül fújhatták fel a vállalat profitját. Bár a 80-90%-os leértékelődés látszólag derült égből villámcsapás, a Wirecard körül 2019 eleje óta gyűlnek a viharfelhők.

Milliárdok hiányoznak, elégtek a részvények Gyakorlatilag összeomlott a legnagyobb német fintechcég, a Wirecard részvényeinek árfolyama múlt szerda óta: július 17-étől 22-ei piacnyitásig egészen 104,5 euróról 17,55 euróra zuhant a papírok értéke, ami mintegy 83%-os leértékelődésnek felel meg. WireCard árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Részvénykereskedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés