Előfizetői tartalom

Itt vannak a friss nyugdíjszámok – Talpra állnak a magyar pénztárak?

Jelentős ütést szenvedett el a magyar pénztári szektor tavasszal, a koronavírus mélyen belenyúlt a nyugdíjra gyűjtők zsebébe is. Az elmúlt fél évben a tőkepiacokon látott felívelés a nyugdíjpénztári kasszáknak is jót tett, de még így is van mit ledolgozni. Mostani cikkünkben összeszedtük, hogy a nagyobb pénztárak milyen teljesítményt tudnak felmutatni idén. Mint kiderült: egyetlen olyan portfólió van a listán, amely 15% feletti hozamnál jár, a többségük azonban eddig még nem tudta visszahozni az idei évi veszteségeket.

Szeretnél félretenni nyugdíjas éveidre, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Akkor látogass el a Portfolio november 10-ei online klubjára, ahol a nyugdíjszektor neves szakértői adnak tanácsot és beszélnek a nyugdíjukat érintő legnagyobb kihívásokról. Részletek itt:

Ahogyan arról korábban is írtunk, sikerült valamelyest talpra állnia a magyar önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári szektornak a koronavírus okozta tavaszi hozamsokkból.

Szektorszinten a vagyonarányos hozamok a második negyedévben már 5% felett alakultak, tehát sok pénztári portfóliónak sikerült valamennyit ledolgoznia a tavaszi nagy mínuszokból.

Csakhogy ez még nem jelent feltétlen örömet a pénztári tagoknak, egy pénztári portfólió kivételével ugyanis a többi még mindig nulla körüli vagy jócskán mínuszos hozamot tud felmutatni az év első kilenc hónapjára.

A cikk tartalmából:

  • Még nyögik a tavaszi tőzsdei lejtmenet negatív hatását a magar pénztárak, de sok portfóliónak sikerült jócskán ledolgoznia hátrányát.
  • A kockázatosabb portfólióknál nagyobbak a veszteségek, de nagyobb visszatéréseket is produkáltak.
  • Egyetlen portfólió tud a mezőnybn érdemi hozamot felmutatni, nem is akármilyet:15,5%.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés