Előfizetői tartalom

Öveket becsatolni, rázós időszak jön a bitcoinnál!

Bár elsőre úgy tűnik, hogy a kriptoeszközök piacán továbbra is a nagy csapkodás a jellemző, de összevetve a tavaszi nagy mozgásokkal, mostanában relatíve csendes a bitcoin és társainak kereskedése. Az árfolyamok a nagy felívelés, majd zuhanás után egy viszonylag szűk sávba rendeződtek be, és a korábban megszokottnál sokkal kisebb volatilitást mutatnak. A legtöbb kriptovaluta azonban még mindig tele van nagy várakozásokkal ellátott spekulatív pozíciókkal, és továbbra is rengeteg az eszközosztállyal kapcsolatos hír. Ez utóbbi a partvonal mellett várakozó pénzekre is hatással van, hiszen a rendszeres impulzusok elől nehéz elugrani, ami még mindig okozhat FOMO-hatást (Fear-Of-Missing-Out, a kimaradástól való félelem). A technikai elemzés is azt sejteti, hogy komoly elmozdulások előtt van a piac.

BTC

A kriptovilág zászlóshajója ismét megmutatta, hogy az irányítás továbbra is a kezében van, annak ellenére, hogy piaci kapitalizáció alapján a teljes tortából a tavaly év végi 70% közeléből mostanra 50% alá esett a részesedése. Május végén ugyanez az érték még 40% alá is beesett egy napra, amire - szintén viszonylag rövid ideig, mintegy két hónapig - csak 2018-ban volt példa. A trend így is egyértelmű,

a korábban egyeduralkodó bitcoin lassan veszít a jelentőségéből, és mostanra elérhetetlennek látszanak a négy évvel ezelőtt 80% feletti jellemző szintek.

Erről szól még a cikk:

  • Fontos szinten talált vételi erőt a bitcoin
  • Továbbra sem tud elszakadni az ethereum a nagy testvértől
  • Egy indikátor alapján még van bőven beragadt pozíció a ripple piacán
  • Nem sok remény van a litecoin befektetőinek
  • Még a mémek sem mentik meg a mémcoint

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés