Előfizetői tartalom

Kezdődik a tanév: továbbra is hozzák az ötösöket a részvénypiac stréberei?

Kezdődik a tanév, és a piac stréberei továbbra is zsákszámra cipelik haza a profitot anyukájuk, és persze a befektetők legnagyobb megelégedésére. Az intézmények abszolút kedvencei a legnagyobb technológiai részvények, és a kisebb piaci szereplők is előszeretettel vásárolják ezeket, hiszen olyan ismert nevekről van szó, amelyeket nap mint nap használnak. A közép- és hosszútávú technikai elemzés által vizsgált kép ezért ezekben szinte mindig pozitív, és bár a gyorsjelentések eredményei is lenyűgözőek, az árazást igazán senki sem vizsgálja a pénzbőség korszakában. Rövidtávon azonban már van köztük olyan, ahol a rengeteg spekulatív jellegű pozícióban felhalmozott profit hamarosan korrekcióba is torkollhat. Ettől függetlenül is érdemes megnézni, hogy melyek azok a nagy papírok, amelyek minden kétséget kizáróan vezetik az emelkedést az amerikai részvénypiacon.

Tesla

A kis Elon már óvodáskorában halálra idegesítette a szüleit, amikor egy saját készítésű rakétával átlőtte a garázs tetejét. Sebaj - gondolták - legalább ezt csak egyszer tudta megcsinálni. Annál nagyobb volt a meglepetésük, amikor a rakéta visszaszállt magától a talapzatára. Harmadik osztály végén a nyári szünetet azzal töltötte, hogy visszaszedte a cserepeket a tetőről, mert a fejébe vette: napelemet rak a helyükre. Ígéretét nem tartotta be időre, ezért az egész tetőtér beázott. Az iskolában viszont kiváló jegyeket szerzett, és mindig volt valami új, meghökkentő ötlete, amit idővel meg is valósított. Például minden reggel egy saját készítésű autóval érkezett, egyszer majdnem el is gázolta az igazgató urat, Mr. Ford-ot. Prezentálni viszont hosszú évek alatt sem tanult meg, általában csak össze-vissza dadogott, amíg nagy nehezen ki tudott nyögni egy értelmes mondatot. Kedvenc tantárgya a technika. 

Bár a vállalat besorolása szektor és ágazat szintjein vita tárgya egyes körökben, de az árfolyam mozgásának karakterisztikája alapján a piac egyértelműen a nagy technológiai papírokhoz sorolja őket. Legutóbbi technikai elemzésünkben a vevők hiányára panaszkodtunk, és azóta sem érkeztek vissza a barbárok a kapukhoz, pedig lassan minden sarkon áll egy Model 3, a Superchargereknél pedig a tulajdonosok már olyan sokan vannak, hogy követelni kezdték egy vegán hamburgerlánc megnyitását.

Ám a forgalom hiánya ellenére

Erről szól még a cikk:

  • Visszatér a sztárok közé a Tesla?
  • Kitörés után váratlan esemény a Facebook grafikonján.
  • Szép konszolidációs sávban a Microsoft.
  • Talán már túl sok a jóból, amit a Google piacán láttunk.
  • Még csak most jön az őszi modell dömping, de már kitört az Apple.
  • Hosszú agónia után magára talál a Netflix?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés