Előfizetői tartalom

Remek kilátások és földbe döngölt árfolyamok - Ziccerben az e-sportolók, vagy marad a kispad?

A mögöttünk álló hónapokban alaposan nekiment a kínai piacfelügyelet és a kommunista párt a hazai tech-óriásoknak, újabb és újabb szabályozások, törvénymódosítások, tervek és szankciók láttak napvilágot. A befektetők hevesen reagáltak az eseményekre és alaposan megütötték a nagyobb cégek részvényeit, az e-kereskedelmi óriásoktól kezdve az oktatássegítő szolgáltatásokat kínáló vállalatokon át egészen a gaming szektorban tevékenykedő cégekig. Mostanában azonban többen is a zuhanás végeként azonosíthatták a jelenlegi környezetet és lenyúltak a hulló késért, kisebb felpattanást eredményezve az említett vállalatoknál. Ennek apropóján mostani elemzésünkben a gaming szektor globális kilátásait és a vonatkozó trendeket nézzük meg közelebbről, illetve megnézzük, hogy pontosan hogyan is teljesítettek a legnagyobb szereplők a mögöttünk álló bő fél évben. Ezt követően utánajárunk, hogy milyen relatíve biztonságosabb befektetési mód létezik, amin keresztül profitálhat az egyszeri befektető a gaming szektor nyújtotta lehetőségekből.

Kína alaposan bekeményített

A kínai piacfelügyelet “vasmarka” az e-kereskedelmi cégek után a gaming szektort is elérte még augusztus elején, amikor is egy állami tulajdonú kínai újság

az online játékokat az "elme ópiumaként" jellemezte,

és ezzel felerősítette a befektetők azzal kapcsolatos aggodalmát, hogy a vállalatok népszerű játékait érintő, szélesebb körű szabályozási intézkedések indulhatnak a közeljövőben. A hírek hatására alaposan megütötték a gaming szektor kínai vezető vállalatait, köztük a közel 600 milliárd dolláros piaci értékű Tencentet is, de nem úszta meg az eladási hullámot a NetEase és a Bilibili sem.

Miről szól még a cikk?

  • A kínai hatóságok valósággal földbe döngölték a hazai gaming-óriásokat.
  • A nemzetközi piacot sem kímélte az eladási hullám.
  • Mit érdemes tudni a gaming szektor kilátásairól és a jövőbeli trendekről?
  • Milyen, valamennyire biztonságosabb befektetési lehetőség létezik?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés