Előfizetői tartalom

Százezreket oszt szét a kormány – Mutatjuk, mibe érdemes fektetni

Mondhatni az egész ország a kormány által belengetett, több százezer forintra rúgó szja-visszatérítéstől zeng, egyes családok félmillió vagy akár egymillió forintot meghaladó összeget is visszakaphatnak jövőre. Mivel sok pénzről van szó, nem árt azzal okosan bánni, így összegyűjtöttünk pár ötletet, mibe lehetne fektetni az szja-visszatérítést.

Februárban igazi pénzeső köszönt a családokra, a kormány ugyanis – a gyermekek számától és egyéb tényezőktől függően – több százezer forintos visszatérítést tervez az szja-befizetésekből. Arról, hogy pontosan milyen feltételek mentén jogosultak erre a családok és gyermekek számától függően hogyan változik a visszatérítés mértéke, ezekben a cikkekben írtunk részletesen:

Mivel nem kis összegekről van szó, érdemes az így kapott visszatérítésekkel okosan bánni és már előre átgondolni, milyen célra használnánk fel, vagy éppen milyen befektetésekben fialtatnánk tovább az összeget.

Az alábbiakban összegyűjtünk pár tippet, mibe érdemes fektetni az szja-visszatérítést:

A cikk tartalmából:

  • Részvény. deviza, árupiac: vannak jó beszállási lehetőségek, de mutatjuk, mivel kell vigyázni
  • Arany, állampapír, ingatlan, bankbetét: az infláció csúnyán belerondít a képbe, de vannak kivételek
  • Nyugdíjcélú megtakarítások: van értelme hosszabb távon is gondolkodni

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés