Előfizetői tartalom

Megérkezett az szja-visszatérítés, mibe fektessem a pénzt?

Hétfő estig minden magyar családos kézhez fogja kapni az akár 809 ezer forintot elérő szja-visszatérítést. Mivel sok pénzről van szó, nem árt azzal okosan bánni, így összegyűjtöttünk pár ötletet, mibe lehetne fektetni az szja-visszatérítést.

Ha szeretnél többet hallani az inflációvédelemről és az értékálló befektetésekről, akkor jelentkezz te is a Portfolio február 24-ei Private Investor Day online rendezvényére, ahol piaci szakemberek osztják meg ötleteiket, nézeteiket. A részvétel akár ingyenes is lehet, részletek itt:

Az OTP Bank és a Groupama Biztosító februári felmérése szerint a visszakapott összeg felét tennék félre a szülők az szja-visszatérítésből, a másik felének a nagy részét pedig már nyárra elköltenék.

További érdekesség, hogy a megtakarítók több mint fele készpénzben vagy folyószámlán tartja majd a visszakapott összeget a felmérés szerint, ami nem biztos, hogy jó választás értékmegőrzésre a mostani magas infláció mellett.

Hoztunk néhány befektetési ötletet azoknak, akik a visszatérítés egy részét szeretnék valamilyen kamatozó vagy hozamot biztosító befektetésben fialtatni:

A cikk tartalmából:

  • Az infláció ellen több befektetési lehetőség is védelmet adhat, és ehhez még kockáztatni sem kell.
  • Jó döntés lehet a pénz egy részét öngondoskodásra, a nyugdíjas évekre félretenni, már csak az állami támogatás miatt is.
  • Nem maradnak lehetőségek nélkül azok sem, akik kockázatosabb beektetéseket is fontolgatnak, de nagyon meg kell fontolni, mibe mászunk bele.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés