Portfolio signature

Vihar előtti csend, vagy megalapozott nyugalom honol a tőzsdéken?

A sokat említett veszélyek, így az energiaválság, az infláció, a kamatemelési ciklus, és a háború mind negatív következményként hatottak a részvénypiac egészére az elmúlt hónapokban. A piaci indikátorok már tavaly ősszel jelezték előre a belső gyengülést, amelyre több részletes cikkben is felhívtuk a figyelmet. Most azonban éppen az a feltűnő, hogy a hangulatot, a szélességet vizsgáló mutatók közel sem tűnnek olyan vészjóslónak, mint amennyire azt a szalagcímekből, vagy akár egyes részvénypiacok, szektorok korábbi zuhanásából gondolhatnánk.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

A jelenségre két magyarázat létezhet:

  • Vihar előtti csend honol a tőzsdéken, és a befektetők többsége számára még mindig nem esett le, hogy mekkora bajban van a vállalatok többsége, illetve a gazdaságok általában.
  • A korábbi esések valójában túlreagálták a veszélyeket, és a mostani visszakapaszkodás tartós lesz.

Bár a technikai elemzésnek erősen javasolt ismerni a hátteret és a piaci szereplők fejében élő főbb narratívákat, nem feladata a végsőkig boncolgatni a makrogazdasági és fundamentális adatok minden részletét.

Erről szól még a cikk:

  • Nem mutat félelmet az erről elnevezett index
  • Nincs gond minden kontraindikátorok anyjánál
  • Éles eltérés két tőzsde között az új csúcsuk és mélypontok számában
  • Javuló irányban mutatkozik meg a “nagy pénz”
  • Egyik kedvenc mutatónk is nyugalomra int

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés