Előfizetői tartalom

Nagyon úgy fest, hogy még nincs vége az olajár robbanásnak

Bár piaci közhely, hogy az olaj és az egyéb energiahordozók árfolyama idén, sőt: az elmúlt fél év során szárnyalt, valójában többségük immáron két hónapja nem tudott új maximumot megütni. A technikai elemzés képe alapján most az tűnik valószínűbbnek, hogy a korrekciónak lassan vége és az árfolyamok hamarosan akár ismét felrobbanhatnak. Hiába volt komoly emelkedés eddig is, a történelmi olajár sokkok tapasztalata alapján szélsőséges helyzetekben - mint a mostani háború - ennél sokkal durvább emelkedések is előfordultam már.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Az olajár egy hatalmas emelkedő trendben van a koronavírus mélypont óta, és hiába esett vissza a részvénypiac nagy része idén, a fekete arany folytatta a diadalmenetét, aminek csak újabb lökést adott az orosz-ukrán háború. A március elejei árfolyam robbanás azonban technikailag egy olyan helyzetet teremtett, amelyben a rövid távú spekulánsok olyan szintű profitjait okozta, ami óhatatlanul rengeteg záráshoz és a piac konszolidációjához vezetett.

A március hetedikén beállított csúcs óta egy elhúzódó korrekció jellemzi a piacot, és voltak jelei annak, hogy a hosszútávon gondolkozó befektetők szerint szó sincs a trend végéről. Ahogy múlt heti cikkünkben is rámutattunk, hogy bár az energiaválság óta turbó fokozatba kapcsolt szektor részvényei végig követték az energiahordozó árfolyamát, annak visszarendeződése ellenére tovább folytatták útjukat észak felé.

Erről szól még a cikk:

  • Hol található a kőolaj két fontos ellenállása?
  • Mennyiben hasonlít a fűtőolaj a Nagy Testvérre?
  • Miért tűnik magasnak a benzinár még Amerikában is?
  • Miben tér el a földgáz árfolyama a többi energiahordozóétól?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés