Előfizetői tartalom

Világszerte terjed a majomhimlő, elindult a száguldás a tőzsdéken

Még soha nem fordult elő annyi majomhimlős megbetegedés Európában, mint az utóbbi napokban, és mivel már régóta abbahagyták a himlő elleni védőoltásokat a világ fejlett országaiban, így akár egy újabb világjárvány is potenciális veszély lehet. Az Egészségügyi Világszervezet is szorosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, és bár majomhimlő ellen nincs speciális vakcina, de a himlő megállítása érdekében használt védőoltások hatékonyak lehetnek. Ennek apropóján a himlő gyógyítására és kezelésére szakosodott, tőzsdéken jegyzett biotechnológiai cégek részvényárfolyamai nagyot raliztak a múlt héten, és ma is folytatódik az emelkedés - ennek apropóján megnéztük, hogy mit érdemes tudni ezekről a vállalatokról.

Erről szólnak a hírek, ezzel van tele a sajtó A múlt héten ütötte fel a fejét a nyugati világban egy elsősorban Afrikára jellemző zoonózis, a majomhimlő vírus. Bár Kemenesi Gábor virológus szerint semmiképpen sem hasonlítható a koronavírushoz és nem is várhatóak komoly esetszámok, hiszen ez egy emberről-emberre nehezen terjedő fertőzés - azt azonban érdemes kiemelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés