Előfizetői tartalom

Tíz év után megérkeztek a két számjegyű kötvényhozamok Magyarországra

Az elmúlt napokban 10 százalék fölé emelkedett a három- és ötéves magyar kötvények referenciahozamra, két számjegyű másodpiaci értékre utoljára több mint egy évtizede volt példa a magyar piacon. És a hozamemelkedés szinte biztos nem állt még meg, hiszen a jegybank várhatóan tovább emeli a kamatot az infláció elleni közdelem jegyében a következő hónapokban.

Megjött a 10 százalék feletti hozam Pénteken a magyar hároméves kötvények másodpiaci referenciahozama 10,4%-ra emelkedett, az ötéves papírok esetében pedig 10,16% volt az érték. Vagyis 2012 januárja után először láttunk két számjegyű hozamot magyar kötvények esetében. Bő tíz évvel ezelőtt is a három- és ötéves hozam emelkedett átmenetileg néhány napra 10% fölé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés