Előfizetői tartalom

Meddig eshet még a Richter?

Portfolio
A Magyarországon termelő gyógyszergyártók árbevétel-arányos különadójáról szóló rendeletre hevesen reagáltak a hazai befektetők, nagyot esett a fejlemény által leginkább érintett vállalatnak, azaz a Richternek a részvénye. A következőkben megnézzük, hogyan néz ki a gyógyszergyártó részvényének technikai képe, azaz meddig folytatódhat még az esés a papírnál?

Jött a bejelentés

A hazai tőzsde zárása után, pénteken éjjel jelent meg az új kormányrendelet a Magyarországon termelő gyógyszergyártók árbevétel-arányos különadójáról, ami a legnagyobb hazai gyógyszergyártóként a Richtert érintheti a leginkább. A Budapesti Értéktőzsde nemrég közzétette a társaság, hogy mekkora adóteher fog vonatkozni a cégre, az extraprofit adókról szóló kormányrendelet alapján a társaság 2022-ben várhatóan

NAGYSÁGRENDILEG 28 MILLIÁRD FORINT GYÓGYSZERGYÁRTÁSI KÜLÖNADÓT FIZET.

Az adó várhatóan az egyéb ráfordítások között kerül elszámolásra, és így arányosan csökkenti a társaság 2022. évi üzemi eredményét, illetve a szabad cash-flow mutatóinak értékét. Kiemelték: a 2022. évi nyilvános célkitűzések további elemei nem változnak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés