Előfizetői tartalom

Fordult a sorrend: már nem a magyar lakosság az állam legnagyobb hitelezője

Novemberben ismét fordult a magyar állam hitelezőinek sorrendje: míg októberben először fordult elő olyan, hogy a hazai lakosság vált a legnagyobb állampapír-tulajdonossá, novemberben ismét átvették ezt a címet a külföldi befektetők. Mindeközben történtek más érdekességek is a magyarok megtakarításaiban: a befektetési alapok vagyonnövekedése 2022 első 11 hónapjában meghaladta az ezermilliárd forintot, a lakosság DKJ-állománya pedig a 850 milliárdot.

Megint fordult a sorrend az államadósság-finanszírozásban Októberben történt meg először, hogy a lakosság vált az állam legnagyobb hitelezőjévé, de a november ismét átrendeződést hozott. A magyarok állampapír-részesedése november végén 27,3%-ra esett, de így is ez a második legmagasabb arány a tulajdonosi bontásban. Így tehát ismét a külföldi szereplők szerezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés