Előfizetői tartalom

Maréknyi magyar befektetés tudta csak legyőzni az inflációt – Itt a lista

Évtizedek óta nem látott inflációval szembesültek a magyarok tavaly, ami az árak emelkedésén túl a befektetések hozamcsökkenésén keresztül is érintette a pénztárcájukat. Decemberben 24,5%-ot tett ki az infláció az egy évvel korábbi szinthez képest, de még az éves átlagos infláció is elérte a 14,5%-ot. Megnéztük, hogy ezzel a pénzromlási ütemmel mely magyar befektetési alapok tudták felvenni a versenyt. Rossz hír, hogy kevés olyan alap volt, amely infláció feletti hozamot ért el, és ezek között nincsenek benne a tavalyi év sztárjainak számító kötvényalapok sem.

27 éve nem látott infláció

Tavaly jókora infláció söpört végig Magyarországon, decemberben 24,5%-kal emelkedtek a fogyasztói árak, mellyel így az éves átlagos infláció 14,5%-ot tett ki.

Mindez azt jelenti, hogy

utoljára 1996 márciusában, vagyis majdnem 27 éve volt a mostaninál magasabb az infláció.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés