Portfolio signature

Megtörtént az év egyik legnagyobb tőzsdére lépése - Mit kell tudni a Hidroelectricáról?

A múlt héten megtörtént az év egyik legjelentősebb tőzsdére lépése, a legnagyobb román energiatermelő vállalatként működő Hidroelectrica papírjaival a román tőzsdén tudnak kereskedni a befektetők. Elemzésünkben a vállalat IPO-prospektusának segítségével utánajártunk, hogy pontosan mivel is foglalkozik a cég és milyen eredményeket ért el az elmúlt években, illetve azt is megnézzük, hogy milyen volt a vállalat fogadtatása a tőzsdén.

Mivel foglalkozik a cég?

A vonatkozó IPO-prospektusból kiderül, hogy a Hidroelectrica a megtermelt villamos energia mennyiségét tekintve Románia vezető termelője, továbbá Európa egyik legnagyobb vízerőművi szereplője és a kiegészítő szolgáltatások fő szolgáltatója Romániában, a társaság tehát meghatározó szerepet játszik a nemzeti energiarendszer biztonságában. A társaság értékesít villamos energiát a román nagykereskedelmi és kiskereskedelmi piacon is, a cég összességében

Románia villamosenergia-termelésének mintegy negyedét biztosítja,

ráadásul mindezt 99 százalékban vízerőművek üzemeltetésével teszi.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés