Előfizetői tartalom

Üzemanyagárak: hogy lehet a kormány kedvében járni?

Az infláció letörése érdekében Nagy Márton mostantól az üzemanyagkereskedelmi ágazat szereplőitől havi rendszerességgel kér jelentést az árak nemzetközi és hazai alakulásáról, illetve az árak minél hamarabbi moderálására tett ágazati lépésekről. Hogy ez pontosan mit jelenthet, arról Gaál Gellértet, a Concorde elemzőjét kérdeztük meg.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, Nagy Márton a Mol vezetőivel, köztük Ratatics Péterrel, a Magyar Ásványolaj Szövetség elnökével és a Mol Fogyasztási Szolgáltatások ügyvezető igazgatójával tárgyalt a hazai üzemanyaghelyzetről és a kilátásokról. A vonatkozó közlemény szerint a kormányzatot képviselő gazdaságfejlesztési miniszter az ágazat résztvevőinek világossá tette, hogy minden lehetséges eszközzel tompítani kívánja az üzemanyagárak növelését.

A miniszter továbbá jelezte, hogy

  • havi rendszerességgel kér jelentést az ágazat szereplőitől az árak nemzetközi és hazai alakulásáról, illetve
  • az árak minél hamarabbi moderálására tett ágazati lépésekről.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés