Előfizetői tartalom

Korlátozzák az inflációkövető állampapír vásárlását, de itt egy legális trükk, amivel kikerülheted

Augusztus 1-től egy magánszemély legfeljebb 25 millió forintot fektethet forgalmazónként Prémium Magyar Állampapírba, ami elsősorban azoknak lehet hátrány, akiknek csak egy forgalmazónál van értékpapírszámlájuk. Jó hír viszont, hogy családon belül másképp is lehet növelni az inflációkövető állampapír állományát, mutatjuk, hogyan. Befektetési és megtakarítási tanácsokkal, tippekkel jön november 8-án a Portfolio Investment Day exkluzív befektetői rendezvény!

Kíváncsi vagy, mibe fektetnek a profik, és mit gondolnak az állampapírokról? Szeretnél gyakorlati tippeket kapni a vagyonépítésről a legsikeresebb magyaroktól? Akkor gyere el Te is a Portfolio november 8-ai Portfolio Investment Day exkluzív befektetői rendezvényére!

Az állampapírpénzek kétharmada PMÁP-ban hever

Mára a Prémium Magyar Állampapír vált a legnépszerűbb lakossági állampapírrá, szeptember végén 6440 milliárd forintnyi megtakarítás volt a konstrukcióban, ami a teljes forintos lakossági állampapír-állomány több mint kétharmada.

PMÁP-ba csak idén összesen 2115 milliárd forintot tett a lakosság, minden hónapban 200-300 milliárd forintnyi állománynövekedést lehetett megfigyelni.

Nem véletlen a PMÁP népszerűsége, hiszen a mostani magas inflációs környezetben az egyik legvonzóbb kamatozást kínálja a konstrukció, a jelenleg elérhető sorozat jelenleg 14,75%-os kamatot ad, ami jövőre, ha bejön az MNB inflációs várakozása, már 18% felett is hozhat. Erről bővebben itt írtunk:

A cikk tartalmából:

  • A PMÁP a legnépszerűbb állampapír, de van egy fájó korlátozás.
  • Létezik egy megoldás, amivel 25 milliónál több prémium állampapír is vásárolható az Államkincstárnál, mutatjuk, hogyan.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés