Előfizetői tartalom

A fukusimai atomkatasztrófa óta nem volt ilyen - Mit érdemes most tenni?

Az atomenergia-ipar évtizedes hanyatlása után ismét úgy tűnik, hogy "régi fényében csillog" a radioaktív uránérc, az éghajlatvédelmi szempontok hangsúlyossá válása miatt egyre szélesebb körű elfogadottságra tesz szert a nyugati államok és a lakosságok körében is az atomenergia. Egyre több piaci szereplő veszi észre a potenciált a történetben, ennek köszönhetően nemrég a fukushimai katasztrófa előtti szintre ugrott az urán világpiaci ára - adódik a kérdés, hogy még be lehet-e szállni befektetőként a történetbe, vagy már elment ez a vonat?

Ugrik az árfolyam

Bár a nukleáris energia a múltban jelentős, kedvezőtlen sajtóvisszhangot kapott az olyan nagy horderejű nukleáris katasztrófáknak köszönhetően, mint amit Fukusimánál vagy Csernobilnál láthattunk, az elmúlt években azonban egyre inkább az atomenergia "pozitív oldala" került a figyelem középpontjába. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a Gallup idén közzétett felmérése szerint az Egyesült Államokban az atomenergia támogatottsága 10 éves csúcson van.

Ahogy arra bő egy hónapja, egy részletes elemzés során felhívtuk már a figyelmet:

  • a rohamtempóban kiépülő kapacitások,
  • az egyre hangsúlyosabb környezetvédelmi megfontolások és
  • a szerződéskötéseknél megfigyelhető ciklikusság

mind abba az irányba mutató tényezők, hogy fényes jövő állhat az atomenergia előtt. Egyre több befektető veszi észre a potenciált a történetben, ennek köszönhetően

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés