Előfizetői tartalom

Soha nem volt még ilyen drága az arany - Kilövésre felkészülni, vagy jöhet a zuhanás?

Amerikai kamatvágásokkal kapcsolatos növekvő várakozások, egyre aktívabb jegybanki vásárlások és a geopolitikai kockázatok felerősödése: több okot is fel lehet sorolni amögött, hogy miért tudott történelmi csúcsra jutni az arany jegyzése. De vajon a csúcsdöntés után folytatódhat tovább az emelkedés, vagy megérett a helyzet egy korrekcióra? Többek között erre a kérdésre keressük a választ.

Itt az új történelmi csúcs

Látványos pálfordulást láthattunk október elején az arany jegyzésénél: az izraeli konfliktus hozta el a piaci fordulatot a nemesfémnél, az igazi ralit azonban a csökkenő amerikai infláció és a kamatvágással kapcsolatos egyre növekvő várakozások hajtják, ezek mentén az októberi mélypont óta 13,2 százalékkal került feljebb a jegyzés, de a mai csúcson 17,5 százalékos is volt a plusz.

goldrövidebb

Ma egy ponton unciánként 2136 dollárért is kereskedtek az arannyal,

ilyen magasan pedig még soha nem állt a nemesfém jegyzése.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés