Előfizetői tartalom

Másfél évet kellett erre várni a lakossági állampapíroknál, a PMÁP vitt mindent

2022 júniusában volt utoljára 10 ezermilliárd forint felett a lakossági állampapírokban kezelt állomány, ezt sikerült újra megugrani tavaly év végén. A munka oroszlánrészét a Prémium Magyar Állampapír végezte el, a PMÁP 62%-os állománybővülésének köszönhető, hogy a MÁP+ 1500 milliárdos mínusza ellenére is 10 ezermilliárd felett zárt a piac.

Másfél évbe telt, de újra itt a 10 ezermilliárdos állomány A gyenge 2022-es év után visszatértek a nyeregbe a lakossági állampapírok, másfél év után ismét 10 ezermilliárd forint fölé emelkedett az állomány. Ezzel tavaly december végére visszajutott oda a piac, ahol 2022 júniusában járt. Az, hogy a lakossági piacnak sikerült 1500 milliárddal növelnie az állományát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés