Előfizetői tartalom

Elárulta a kincstár elnöke: drasztikusan visszaestek a csalások, több fontos újítás érkezik még idén

A csalási kísérletek száma a felére, a sikeres csalási eseteké negyedére esett a Magyar Államkincstárnál, mióta decemberben bevezették az új online platformokat. Az alkalmazásokat a tervek szerint idén is több funkcióval fogják bővíteni - árulta el Bugár Csaba. Az ügyfélkapus számlanyitás bevezetése óta az ügyfelek 70 százaléka választotta az online lehetőséget, míg korábban ez az arány 30% körül alakult. A Magyar Államkincstár elnöke elmondta, már idén elkezdenek dolgozni a nagy tömegű átutalások - mint például a nyugdíjak - Azonnali Fizetési Rendszerbe (AFR) migrálásán, és idén bevezetik az AFR kiegészítő szolgáltatásait is. Terveik szerint megújul az állampapír-forgalmazási hálózat arculata is a következő években. Az elnök azt is elárulta, a kincstárnál átlagosan 8,5 millió forintos állománnyal rendelkeznek az ügyfelek, de vannak, akik több milliárd forintnyi befektetéssel bírnak.

Portfolio: Tavaly szeptemberben nagy port kavart, hogy több mint 50 embertől 440 millió forintot loptak el a kincstár ügyfeleit célzó csalók. Milyen módszerekkel történtek a visszaélések, és korábban miért nem voltak jellemzőek? Bugár Csaba: Ez a csalási módszer néhány éve jelent meg Magyarországon, azonban 2023-ban megsokszorozódtak a támadások és a sikeres csalások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés