Előfizetői tartalom

Így lehet 30 évesen is legálisan Babakötvényed, mutatjuk a trükköt!

Több cikkünkben is felhívtuk a figyelmet arra, hogy van egy olyan állampapír, amely 20,6%-os kamattal forog idén, és ez nem más, mint a Babakötvény. Ennél a pontnál vélhetően sokan elkeserednek és csalódottan legyintenek, pedig a valóságban egy 30-as éveiben járó magyarnak is lehet legálisan Babakötvénye. Mutatjuk, hogyan lehetséges ez.

Már ketyeg a 20,6%-os Babakötvény

Februártól a Babakötvény új és régi sorozatai is 20,6%-os kamattal ketyegnek (kivéve az első, 2032-ben lejáró Babakötvényt, amely decemberben árazódik át erre a kamatra), köszönhetően annak, hogy a tavalyi 17,6%-os átlagos infláció mellett 3 százalékpontos kamatprémiumot fizet a konstrukció.

Annak ellenére, hogy a Babakötvény a legmagasabb kamatot adó lakossági állampapír a piacon, továbbra is kevés megtakarítás van ebben a konstrukcióban. December végére az állomány megközelítette a 280 milliárd forintot, ami önmagához képest szép teljesítmény a Babakötvénytől, de így is jócskán elmarad a PMÁP közel 7000 milliárdos állományától.

Egyetlen „hátránya" a Babakötvénynek, hogy azt a gyermek 18. születésnapjáig tartani kell és akkor is csak a gyerek rendelkezhet az összeg felett.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hiszed vagy sem, egy 30-as éveiben járó magyarnak is lehet Babakötvénye, egy dolog kellett ehhez.
  • Sokan azt hihetik, hogy a Babakötvény csak kisgyerekek számára indítható, pedig 17 éves korú gyermeknek is megvásárolható.
  • Mutatjuk, hogy lehet az, hogy egyeseknek a 20-as-30-as éveikben is lesz még Babakötvénye.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés