Előfizetői tartalom

Jön a 21%-os állampapír, de van egy csavar a történetben

Pár napon belül kapható lesz az a lakossági állampapír, amely 20,6%-os kamattal ketyeghet idén. Az előző évi inflációra az elődjeihez hasonlóan várhatóan 3 százalékpont kamatprémiumot fizet, így messze ez lesz idén a legjobb kamatot biztosító állampapír a piacon. Csakhogy van egy csavar a történetben.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, decemberben 5,5 százalékra esett a magyar infláció, ami elmarad az előzetes 5,9 százalékos elemzői várakozástól.  

Ez pedig azt is jelenti, hogy megvan az inflációkövető állampapírok számára kulcsfontosságú adat is, a tavalyi éves átlagos infláció, amelynek mértéke a KSH beszámolója szerint

17,6% volt 2023-ban.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • 17,6% volt a tavalyi átlagos infláció, ez azt jelenti, hogy lesz olyan állampapír, ami 20,6%-ot hoz.
  • Évi 120 ezer forint befektetéssel 2,7 milliónyi kamatot lehet zsebre tenni az időszak végén, de van egy csavar a sztoriban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés