Előfizetői tartalom

Sosem látott évkezdet a magyar befektetési alapoknál, százmilliárdok mozdultak meg

Sose kezdték még olyan erősen az évet a magyar befektetési alapok, mint most januárban: közel 400 milliárd forintnyi friss tőke érkezett a szektorba, ezzel a teljes kezelt vagyon meghaladta a 14 500 milliárd forintot.

Menetelnek a befektetési alapok

Sosem láttunk még olyan erős évkezdetet, mint amit most januárban produkáltak a magyar befektetési alapok: a BAMOSZ friss számai szerint több mint 384 milliárd forintnyi friss tőke érkezett a szektorba, ami bőven meghaladja a hozamokból származó vagyonnövekedést:

Ezzel január végén már több mint 14 550 milliárd forintnyi vagyon kezeltek a befektetési alapok, ez közel 4%-os növekedés tavaly decemberhez képest, éves összevetésben pedig 52%-os növekedésről beszélhetünk.

A kötvényalapok a kedvencek

Tavaly végig a kötvényalapok voltak a magyar befektetők kedvencei, és úgy tűnik, nincs ez másképp idén sem: a januári adatok alapján a kötvényalapok (azokon belül is elsősorban a rövid kötvényalapok) vonzották be a legtöbb friss pénzt 208 milliárddal, ezt csak jóval lemaradva követik a második helyen az abszolút hozamú alapok 68 milliárddal (ez esetben voltak újonnan induló sorozatok is), majd a vegyes alapok közel 50 milliárddal.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés