Előfizetői tartalom

Visszatér a magyarok egykori kedvenc ingatlanbefektetése a kormány húzása után, de nem pont úgy, ahogy elképzelték

A kormány tavaly őszi döntése után hamarosan visszatérhetnek azok a gyorsabb visszaváltású ingatlanalap-sorozatok, amelyek pár éve a magyarok kedvenc befektetései voltak. De nem lesz minden úgy, mit régen, a szigorúbb szabályok és forgalmazási korlátok miatt kevesebben fognak tudni hozzáférni. Megkérdeztük az MNB-t, illetve az érintett magyar alapkezelőket is arról, hány rövidebb visszaváltású sorozattal készülnek a rajtra.

Az elmúlt években az, aki ingatlanalapba szeretett volna befektetni, szinte kivétel nélkül csak hosszabb lejáratú sorozatot tudott venni, azaz legalább fél évet kellett várnia ahhoz, hogy visszaváltás esetén hozzájusson a pénzéhez. Ez a szabály részben a befektetőket, részben a piacot védte a likviditási sokkoktól. Ebben hozott változást a kormány tavaly őszi lépése, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés