Előfizetői tartalom

Itt a lista: ezeken a nyugdíjbefektetéseken kaszálhatsz a legnagyobbat, ha megismétli magát a történelem

Bár a tavalyi évben kiemelkedő, a legtöbb esetben 20% feletti hozamokat láthattunk az önkéntes pénztáraknál, a nyugdíjra gyűjtőknek sokkal fontosabbak a hosszú távon elért teljesítmények. Gyűjtésünk alapján az elmúlt 10 év legjobb átlaghozamai 7% felett alakultak az önkéntes pénztáraknál, a legjobb portfólió pedig közel 11%-ot ért el. Mutatjuk, mely pénztárak mely portfóliói hozták a legtöbbet a tagjaiknak.

A tavalyi év kiemelkedő volt a hozamok szempontjából az önkéntes nyugdíjpénztáraknak, a 2023-ashoz hasonló teljesítményeket utoljára 2009-ben lehetett látni. Csakhogy a nyugdíjra gyűjtők számára nem egy kiemelkedő év határozza meg az állami nyugdíjkiegészítés mértékét, hanem az, hogy hosszabb távon milyen teljesítményeket tudnak felmutatni a pénztárak.

Így megnéztük, hogy a 10 legnagyobb vagyont kezelő (és választható portfóliós rendszerrel bíró) pénztár portfóliói hogyan teljesítettek az elmúlt 10 évben. Az átlaghozamok alapján a 10 legjobb önkéntes pénztári portfólió nettó teljesítménye eléri vagy meghaladja a 7%-ot.

Az elmúlt 10 év nettó átlaghozamát tekintve az Allianz Kockázatvállaló portfóliója emelkedik ki közel 11%-os teljesítménnyel.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés