Portfolio signature

Nagyot kaszáltak a magyar alapkezelők, itt a friss rangsor

Kimagasló évet zártak a legnagyobb alapkezelők tavaly: a friss beszámolók szerint az OTP Alapkezelő maradt a legnyereségesebb szolgáltató, nem is akármilyen mértékben növelve profitját, mindeközben az MBH, a Hold és a Raiffeisen Alapkezelő profitja még nagyobb ütemben gyarapodott egy év alatt. A legnagyobb vagyont befektetési alapokban az OTP Alapkezelő kezeli, ugyanez igaz akkor, ha a pénztári és biztosítói vagyonokat is figyelembe vesszük.

Tavaly év végén a BAMOSZ adatai szerint összesen több mint 14 000 milliárd forintnyi vagyon volt a hazai befektetési alapokban, ebből mintegy 12 600 milliárd a tíz legnagyobb alapkezelőnél.

Ezzel a legnagyobb szereplők piaci koncentrációja elérte a 90%-ot, ami az előző évhez képest 6 százalékpontos növekedést jelent.

A BAMOSZ-on és az éves jelentésekből elérhető adatok szerint

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés