Fontos döntés születhet a Quaestor-ügyben

Fontos döntés születhet a Quaestor-ügyben

A Fővárosi Főügyészség az eljárás jelentős elhúzódásának elkerülése érdekében indítványt tett a büntetőjogi felelősségre vonást érdemben nem érintő ügyrészek megszüntetésére a Quaestor-ügyben - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Quaestor-botrány: Tarsoly Csaba 11 milliárdot fizethet

Quaestor-botrány: Tarsoly Csaba 11 milliárdot fizethet

Megszületett az első olyan ítélet a Quaestor-ügyben, mely kimondta Tarsoly Csaba cégvezetői felelősségét a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT) vagyonvesztésével kapcsolatban - olvasható Quaestor felszámolójának közleményében.

Quaestor-botrány: 25 évet kaphatnak Tarsolyék egy újabb vád miatt

A Quaestor-ügy soltvadkerti szálában a Fővárosi Főügyészség öt személlyel szemben nyújt be vádiratot. A vád tárgya bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés és pénzmosás bűntette - derül ki az ügyészség közleményéből.

Tarsoly Csaba egy másik ügyben is gyanúsított lett

Öt gyanúsítottat hallgattak ki a nyomozók a napokban az úgynevezett soltvadkerti hűtlen kezeléssel kapcsolatban, amelyet a Quaestor-ügytől még 2015 decemberében különített el a nyomozó hatóság. Úgy tudni, hogy az öt gyanúsítottból az egyik a volt Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba.

Dagad még a Quaestor-botrány

A Quaestor-ügyhöz kapcsolódóan a cégcsoport egyik tulajdonosával, valamint egy a cégcsoport irányítását színleg átvevő strómannal szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt is vádat emelt a Fővárosi Főügyészség - közölték hétfőn az MTI-vel.

Megússza a börtönt Tarsoly Csaba

Április elején jött a hír, hogy a Fővárosi Ítélőtábla megszüntette Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, egyidejűleg elrendelte a volt Quaestor-vezér házi őrizetét. A hvg.hu információi szerint Tarsoly maradhat házi őrizetben, annak ellenére, hogy korábban az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Újabb vádak várhatnak a bukott Quaestor-vezérre

A Quaestor-botrány alapügye, vagyis a csalás és sikkasztás már bírósági szakaszban van, pénzmosás, csalás, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás miatt azonban még nyomoznak a hatóságok - értesült a Magyar Nemzet.

Tarsoly kijött a börtönből

A Fővárosi Ítélőtábla megszüntette Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, egyidejűleg elrendelte a bűnszervezetben elkövetett több tízmilliárdos sikkasztással, csalással és más bűncselekményekkel vádolt Quaestor-vezér házi őrizetét. Mindezt a védője indítványára - számol be a Magyar Nemzet.

Elbukott Tarsoly Csaba keresete a bíróságon

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi bíróság ítéletében elutasította Tarsoly Csaba felperes, volt Quaestor-vezér keresetét, amelyet az MNB határozatának bírósági felülvizsgálatára indított.

Quaestor-per: előkerült a fekete könyvelést segítő rendszer

A fekete könyvelést egyértelműen bizonyító eszközt nyújtott be a Fővárosi Főügyészség a Quaestor-ügyben. A közlemény szerint a számlakövető rendszerrel azt is meg lehet állapítani, hogy mikor, ki vett fel bizonylat nélkül készpénzt a cégből.

Feljelenti az MNB Tarsolyt

Az MNB büntető feljelentést tesz Tarsoly Csabának, a Quaestor volt elnök-vezérigazgatójának a jegybankkal, illetve annak tisztségviselőivel szemben ma napvilágot látott valótlanságai miatt - írja legfrissebb közleményében az MNB.

Tarsoly szerint a Quaestor bedőlése elkerülhető lett volna

Először adott interjút Tarsoly Csaba, a Quaestor volt vezetője a letartóztatása óta. Állítja, nem követett el bűncselekményt és semmit sem tudott arról, hogy mi folyik a háttérben. Szerinte nincs szó sem fiktív kötvényekről, sem az ügyfélvagyon ellopásáról, ezeket a híreket csak azért találták ki, hogy őt bűnösnek állítsák be. A Magyar Narancsnak adott interjújában Orbán Viktor is hibáztatja, szerinte a miniszterelnök egy korábbi rádiós interjúja is hozzájárult az ügyfélrohamhoz.

MNB: milliókat fizethetnek Tarsolyék

Lezárult a volt Quaestor-vezetők, valamint a Buda-Cash és a Hungária vezetői ellen folytatott MNB-vizsgálat, a három brókercég érintett vezetői összesen 220 milliós bírságot fizethetnek a csalási ügy miatt - nyilatkozta az Origónak Szeniczey Gergő, a jegybank fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti ügyvezető igazgatója.

Strasbourgig viszi a botrányt a bukott Quaestor-vezér

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul Tarsoly Csabának, a Questor-ügy elsőrendű vádlottjának ügyvédje. A Questor-csoport elnök-vezérigazgatójának védője szerint ügyfele előzetes letartóztatását semmi nem indokolja, védelmére pedig nem tud megfelelően felkészülni a jelenlegi körülmények közt - írja az Index.

Lassan viccbe torkollik Tarsolyék tárgyalása

Egyre inkább "sírjunk, mintsem nevessünk" kategóriába torkollik Tarsoly és társai tárgyalása. Amellett, hogy Tarsoly folyamatosan hangoztatja, nem a valódi bűnösök ülnek most a vádlottak padján, kiderült, hogy a 2,5 millió oldalas vádiratot a vádlottak és azok ügyvédei sem tudnák teljes mértékben digitálisan feldolgozni, miután ahhoz speciális szoftver kellene, kinyomtatva pedig a nol.hu szerint a vádirat darabja 7-8 millió forintba kerülne.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.