Nagyot húzott a Tesla riválisa, hetek múlva érkezik a Model Y kihívója

Nagyot húzott a Tesla riválisa, hetek múlva érkezik a Model Y kihívója

A hazánkban is terjeszkedő kínai autógyártó, a BYD egy új elektromos SUV-t készül bemutatni, amely közvetlen kihívást jelent a Tesla Model Y számára - írja a CNBC. A BYD leányvállalata, a Denza márka hétfőn jelentette be, hogy több mint 20 000 előrendelés érkezett a teljesen elektromos SUV-ra, az N7-re. Emellett nyilvánosságra hozták a 301 800 jüantól 379 800 jüanig (14,3-18 millió forint) terjedő ársávot.

Kilőttek az autóeladások márciusban a briteknél

Kilőttek az autóeladások márciusban a briteknél

Nagy-Britanniában 18,2 százalékkal, 287 ezer 825 darabra nőtt az új autók eladása márciusban az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel már a nyolcadik egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján szerdán közzétett adatokból.

Háborút indított a Tesla, de nem sok ellenfelének van ilyen fegyvere

Háborút indított a Tesla, de nem sok ellenfelének van ilyen fegyvere

Jól indult az év azok számára, akik mindig is Teslát akartak venni, hiszen a vállalat világszerte visszavágta az autói árát. Kezdetben sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy ez a lépés valóban árháborúhoz vezethet-e, de az elmúlt hetek eseményei abba az irányban mutatnak, hogy azért a versenytársak egy része felhúzta a kesztyűt és válaszolt a Tesla árcsökkentéseire. Elon Musk cégének viszont a legtöbb gyártóhoz képest jóval nagyobb mozgástere van ebben az árháborúban, hiszen a közeli versenytársaknál jóval többet keres az autóin. Ráadásul az érkező új járműplaform miatt könnyen lehet, hogy nem ez a mostani fogja a padlót jelenteni a Teslák ára számára.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.