Előfizetői tartalom

Sosem hittük volna, hogy egyszer még mi leszünk a régió sztárjai

A múlt héten hosszú évek óta először fordult elő, hogy a tízéves magyar kötvények másodpiaci hozama a hasonló futamidejű lengyel papíroké alá esett. Korábban el sem tudtuk képzelni, hogy ez megtörténhet, azonban az elemzők szerint a számunkra kedvező folyamatnak még nincs vége, mostantól egy időre tartóssá válhat ez a helyzet. Persze ehhez kellettek a lengyel belső kockázatok is a tavalyi parlamenti választások után, ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni a magyar állampapírok kimagasló teljesítménye mellett.

Rég szerettek minket ennyireA múlt héten átmenetileg a lengyel tízéves referenciakötvény hozama alá esett a hasonló magyar állampapír másodpiaci jegyzése. Valószínűleg csak napközben bukott a kulcsszint alá a magyar hozam, a napi adatokban ugyanis egyelőre nem látszik a hatás, a Thomson Reuters statisztikája szerint múlt pénteken még hat bázispont volt a különbség, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés