Előfizetői tartalom

Már most imádják Magyarországot, de a java még hátra van

Lassan másfél hónap telt el azóta, hogy meglepetésre a Standard & Poor's felminősítette Magyarországot. Vizsgálatunk szerint azóta a piacon is megjelentek ennek kedvező hatásai, kissé emelkedett a külföldiek magyar kötvényállománya, és felülteljesítők voltak a magyar állampapírok a régióban. Ráadásul a jövő héten jöhet a harmadik felminősítésünk, ami további hasonló hatásokat indíthat el.

Másfél hónapja ajándékozott meg az S&PSzeptember 16-án jelentette be a Standard & Poor's , hogy "BBB mínuszra" változtatta Magyarország hitelminősítését, ami mellé stabil kilátást rendelt. Ezzel a Fitch Ratings májusi lépése után a második nagy hitelminősítőnél is kikerült a bóvli kategóriából az ország, és ismét befektetésre ajánlott státuszt kapott. A piac az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés