Előfizetői tartalom

Többhavi csúcson a forint – Meddig erősödhet még?

A péntek délutáni kereskedésben többhavi csúcsra erősödött a forint az euróval és a dollárral szemben, így megnéztük azt, hogy mit mutatnak a grafikonok, azaz van-e még tere a további forinterősödésnek a technikai elemzés alapján.

Az e heti egyik elemzésünkben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy jókora erősödést produkált a forint azóta, hogy április elején csaknem 370-es szintnél, történelmi mélyponton járt az euróval szemben és azt is megvizsgáltuk, hogy több tucat feltörekvő piaci deviza közül a forint az idei teljesítményével hogyan áll. Összeszedtük azt is, hogy milyen okok állnak fundamentális elemzési szempontból a forint tekintélyes erősödése mögött.

Mostani cikkünkben a technikai elemzés tárházához fordulunk és azt mutatjuk meg látványos ábrákkal, hogy van-e még tér a forint további erősödéséhez, illetve hol vannak a fontos technikai szintek, amelyek megakaszthatják, illetve vissza is fordítják a gyengülés irányába a forintot.

A forint az euróval szemben pénteken estére már 343,5-ig erősödött, amire csaknem 3 hónapja nem volt példa. Amint az alábbi ábrán látható, ezzel az erősödéssel megközelített a forint egy nagyon fontos technikai zónát, ami korlátozza a további erősödését.

Miről szól ez a cikk?

  • A forint az euróval és a dollárral szemben közel 3 hónapos csúcsra ért, messze vagyunk tehát már az április eleji történelmi forintmélyponttól.
  • Azt vizsgáltuk meg, hogy mekkora további erősödésre mutatkozik még tér a forint számára a technikai elemzés tárháza segítségével.
  • A vizsgálathoz figyelembe vettük, hogy a legfontosabb devizakereszt, az euró/dollár mit üzen a pénteki fordulat alapján.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés